Nov. 13, 2012

Åh herregud! Dör av uttråkning! Jobben lyser med sin frånvaro och jag får väl tacka mig själv som jobbade flat out förra månaden. Vad jag förstått är november en sån här dryg månad för extringar. Har aldrig vetat det eftersom jag alltid haft en tjänst som lovat mig ett visst antal timmar per vecka men vafan. Mitt nyårslöfte ska definitivt bli att försöka slappna av och njuta lite mer av livet. Har så jävla svårt att ta det lugnt. Vill inte se dagarna gå förbi mig utan att göra någonting med dem. Det är en bra egenskap att tänka så men ibland kan det bara bli lite för mycket.

Pumpasoppan blev sjukt bra igår. Det är någonting jag verkligen rekommenderar om man gillar soppa. Både jag och pappa tyckte att det var en mix mellan morotssoppa och tomatsoppa. Låter kanske äckligt men det är så gott!!!! Det är en rätt jag käkade mycket i Australien hemma på farmen så vi gjorde efter det receptet.

Inte svårt alls. Det man behöver är:
1 muscat pumpa
4 morötter
5 potatisar
1 hel vitlök (Ska pressas)
4 gula lökar
4 valfria fonder (jag valde två biff och två veg)
Vatten

1. Skär upp pumpan i bitar. Skär bort skalet, kärnorna och trådarna. (behåll kärnorna och rosta i ugnen om ni vill)
2. Hacka löken och fräs i flytande margarin tills det blir mjukt.
3. Lägg i pumpabitarna i en stor kastrull och häll i vatten. Du bestämmer hur mycket vatten du vill ha i efter hur tjock du vill ha den :)
4. Häll sedan i lök, den pressade vitlöken och fond och låt puttra i ca 30 min tills pumpabitarna blir mjuka. Lägg i morötterna och potatisen lite senare eftersom de blir mjuka snabbare.
5. Blenda soppan tills den är slät. Tillsätt sedan lite salt och peppar och sen KLAR att ätas!

Är det något jag missat nu så fråga. Skrev detta från huvudet igår :)

Krimskrams! Xx


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0