Fredag

Det gillas att det är fredag. Mhm!
 
Förra söndagen hämtade vi världens sötaste hundvalp. En collie bluemerle tik. Hon är helt underbar och har världens bästa psyke. När vi köpte Mollan så tog det en vecka innan hon tog sig igenom huset. För lilla valpen tog det en kvart! Hon är inte rädd för någonting och det är verkligen något nytt för oss! Vår fina Mollan har alltid varit en försiktig tös. Bara för att vi skaffat en liten valp nu så undrar folk hur Mollan mår. Jag kan säga: Mollan mår jättebra! Vi har varit lite oroliga för att hon skulle känna sig utanför när vi tog hem valpen, men den oron kan man ta bort om man vet hur man ska agera när man är med båda hundarna. När man hämtar hem en andra hund så ska den "äldre" voven få en massa massa uppmärksamhet och ALLTID först med allting. Mat först, kel först osvosv. Detta är viktigt för att valpen ska ordna sig i ledet. 
 
Eftersom Mollan alltid har varit en ensamhund så var vi rädda på hur hon skulle reagera med andra hundar. Hon vill inte leka med andra hundar utan vill bara vara själv, vilket är helt okej såklart! Men Mollan är ju en jättefin hund på alla sätt och hade hon varit en hund som bitit och varit ilsken så hade vi såklart överväg att ta hem en hund till. Valpen och Mollan fick träffas iallafall, Mollan visade tänder och valpen underordnade sig direkt.
 
Nu har hon varit hos oss i en vecka och vänskapen mellan dem har verkligen gjort framsteg tycker jag. Mollie är nyfiken på lilla valpen och går ibland fram och nosar på henne helt spontant vilket är jättekul att se! Mollie får veta varje dag att vi älskar henne jättemycket och får massa kel och mys, först såklart. Mollan har aldrig varit en "myshund" direkt utan nöjt sig med en klapp på ryggen av husse men nu är hon som förtrollad. Nu vill hon gosa hela tiden osv. Antagligen för att visa valpen att "du, jag kan få mer kel än du, när jag vill, för jag är äldst och bestämmer". Det är inte så att lilla valpen mår dåligt av det eftersom hon har rätt-så-mycket skinn på näsan. Kul!
 
Valpen har inget namn dock. Vi har försökt komma på ett namn men alla namn jag föreslår gillar inte pappa och namnen pappa föreslår avskyr jag. Mamma tycker allt är ok sålänge vi kan bestämma något, jag och pappa alltså. Men nej, en vecka här och valpen har fortfarande inte fått något namn! Det börjar bli aningen frustrerande nu! Vi behöver HJÄLP!
 
Detta är namn som jag har föreslagit:
 
Dimma
Alma
Elna
Navi
Roxy
Rio
(bara några som kommit på tal, listan kan göras lång men jag orkar inte sitta här 7 timmar för att skriva upp alla, jag tog alla de namn som är lite skumma för Sally, Dolly, Disa osv har vi redan tagit upp och lagt ner) haha :)
 
 
Pappa har föreslagt Doris och Ronja. Jag accepterar inte dessa namn.
 
Snälla hjälp oss med namn! Jag dör snart! Kan fortfarande inte kalla henne valpen längre. Haha.. :) Har försökt att lägga in bild på den lilla fjantan men min dator vill sig inte, Det kommer! Nu ska jag åka och handla en paket till min bästa vän Fraenka för vi ska ha myskväll ikväll!
 
Ha en kempegöj fredag! Puss!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0